• ۱۴۰۲-۱۲-۲۹
  • آدرس » ارومیه - خیابان حسنی - برج آسمان - طبقه ۷ - واحد ۷۰۱
  • دیر حرف زدن کودک

    دیر حرف زدن کودک

    بررسی دلایل دیر حرف زدن کودک و راهکارهای حل این مشکل

    دلایل دیر حرف زدن کودک از یک تاخیر ساده تا یک مشکل پزشکی میتواند متفاوت باشد در اینجا علت هایی را بررسی خواهیم کرد که حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟ و چطور به این مشکل پی ببریم که فرزندتان در حرف زدن تاخیر دارد یا نه؟ ساده ترین راه برای پی بردن به این مشکل مقایسه گفتار و زبان کودک با همسالان اوست.

    کودک اولین کلمه خود را در سن دوازده ماهگی بیان میکند در سن هجده ماهگی نزدیک به ۵۰ کلمه بیانی دارد و در دو سالگی قادر است که جملات وعبارات دو کلمه ای را بیان کند.

    اگر کودک در این سنین به این مهارت ها دست پیدا نکرده باید به متخصص گفتاردرمانی مراجعه کنید.

    چند علت دیر حرف زدن کودک

    1. شیوه غلط ارتباط والدین با کودک: در بسیاری از موارد علت دیر حرف زدن کودک مشکل پزشکی نیست کودک هوش طبیعی و درک بالایی دارد اما به دلیل شیوه ارتباطی غلط والدین هنوز شروع به حرف زدن نکرده است. چند نمونه از شیوه های ارتباطی غلط والدین را در ادامه ذکر می کنیم
      • محیط کودک غنی از کلام نیست در بعضی از موارد والدین به دلایل مشغله کاری کودک را تنها می گذارند و چندان با او صحبت نمیکنند این خود میتواند علت حرف نزدن کودک باشد.
      • والدین در سطح کودک حرف نمیزنند برخی از والدین با فرزند خردسال خود با جملات طولانی و سرعت بالا صحبت میکنند در اینگونه مواقع کودک از لحاظ بیانی ضعیف میشود 
      • به کودک اجازه تماشای زیاد تلویزیون می دهند کودک حرف زدن را از طریق یک ارتباط واقعی دو طرفه یاد میگیرد ارتباطی که یک نفر پیام میدهد و نفر دوم براساس آن پاسخ میدهد تلویزیون یک طرفه صحبت میکند و به کودک یاد می دهد در ارتباط باید ساکت باشد
      • آموزش زبان دوم در شرایطی که کودک هنوز در زبان اول تسلط پیدا نکرده اگر آموزش زبان دوم را شروع کرد موجب سردرگمی و مشکلات بیانی خردسال میشود
    2. مشکل در آناتومی گفتار: یکی ازعواملی که باعث تاخیر کلامی و زبانی کودک میشود معیوب بودن سیستم تکلم کودک است برای مثال کوتاهی بند زیر زبان که باعث مشکل تلفظ میشود یا بعضی از کودکان با شکاف در سقف دهان و یا لب شکری مشکلات گفتاری دارند مشکل برخی از کودکان در تاخیر گفتاری میتواند به دلایل مشکلاتی در مغز باشد و عقب ماندگی ذهنی نیز میتواند یکی از دلیل حرف نزدن کودک باشد.
      مشکلات شنیداری نیزسبب به تاخیر افتادن حرف زدن می شود پس اگر کودکی دچار مشکل گفتاری است حتما باید از نظر شنیداری آزمایش شود چنین کودکانی احتمالا در فهم، تقلید و گفتار مشکل دارند البته این بدان معنی نیست که علل تمام تاخیر در حرف زدن ، کم شنوایی است.

    راهکارهای درمان دیر حرف زدن

    به گفتار درمانی مراجعه کنید: با مراجعه  به آسیب شناس گفتار و زبان یک ارزیابی دقیق از وضعیت گفتار و زبان کودکتان بدست می آورید. براساس این ارزیابی برنامه درمانی شما طراحی می شود.

    آسیب شناس گفتار و زبان بررسی می‌کند که کودک چقدر می ‌فهمد چه می ‌تواند بگوید، آیا کودک میتواند برقراری ارتباط به روش ‌های دیگر مثل اشاره کردن و تکان دادن سر و غیره به جای گفتار را انجام دهد ؟

    آسیب شناس وضوح کلام کودک را بررسی می‌ کند وضعیت دهان او (زبان، دهان و سقف آن) و عملکرد بخش‌ های مختلف دهان برای صحبت کردن را مورد بررسی دقیق قرار می ‌دهد فراموش نکنید تنها متخصص جهت ارزیابی و درمان اختلالات گفتار و زبان کودکان و بزرگسالان ، آسیب شناس گفتار و زبان است.

     بنابراین بهترین اقداماتی که می توانید برای کودکی که دیر حرف می زند بکنید ، مراجعه به مطب گفتار درمانی است .

    تمرینات درخانه

    1. زیاد حرف بزنید
    2. واضح حرف بزنید
    3. کمتر سوال بپرسید
    4. کتاب داستان بخوانید
    5. صداهای محیطی و صدای حیوانات را به کودک آموزش دهید
    6. به تلاش های کودکتان برای حرف زدن توجه کنید

    در این نوشته درباره علت های دیر حرف زدن کودک سخن گفت شد و گفتیم که علت هایی مانند ارتباط غلط والدین یا مشکل ساختاری در سیستم تکلم مانند مشکل در مغز کم شنوایی و مشکلات محیطی باشند اما باید دانست که این ها همه دلایل تاخیر در حرف زدن نمیباشند و دلایل دیگری نیز میتواند در تاخیر حرف زدن موثر واقع شود و این دلایل جزو شایع ترین دلایل دیر حرف زدن کودک است و در اینجا هدف ما این بوده ، آشنایی جزئی والدین با دلایل تاخیر گفتاری بوده تا جهت مشاهده هریک ازعلائم سریعا به آسیب شناس گفتار و زبان مراجعه کنند.

    برو به صفحه اول سایت