بررسی دلایل دیر حرف زدن کودک و راهکارهای حل این مشکل
دلایل دیر حرف زدن کودک از یک تاخیر ساده تا یک مشکل پزشکی میتواند متفاوت باشد در اینجا علت هایی را بررسی خواهیم کرد که حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟ و چطور به این مشکل پی ببریم که فرزندتان در حرف زدن تاخیر دارد یا نه؟ ساده ترین راه برای پی بردن به این مشکل مقایسه گفتار و زبان کودک با همسالان اوست.
کودک اولین کلمه خود را در سن دوازده ماهگی بیان میکند در سن هجده ماهگی نزدیک به ۵۰ کلمه بیانی دارد و در دو سالگی قادر است که جملات وعبارات دو کلمه ای را بیان کند.
اگر کودک در این سنین به این مهارت ها دست پیدا نکرده باید به متخصص گفتاردرمانی مراجعه کنید.
چند علت دیر حرف زدن کودک
راهکارهای درمان دیر حرف زدن
به گفتار درمانی مراجعه کنید: با مراجعه به آسیب شناس گفتار و زبان یک ارزیابی دقیق از وضعیت گفتار و زبان کودکتان بدست می آورید. براساس این ارزیابی برنامه درمانی شما طراحی می شود.
آسیب شناس گفتار و زبان بررسی میکند که کودک چقدر می فهمد چه می تواند بگوید، آیا کودک میتواند برقراری ارتباط به روش های دیگر مثل اشاره کردن و تکان دادن سر و غیره به جای گفتار را انجام دهد ؟
آسیب شناس وضوح کلام کودک را بررسی می کند وضعیت دهان او (زبان، دهان و سقف آن) و عملکرد بخش های مختلف دهان برای صحبت کردن را مورد بررسی دقیق قرار می دهد فراموش نکنید تنها متخصص جهت ارزیابی و درمان اختلالات گفتار و زبان کودکان و بزرگسالان ، آسیب شناس گفتار و زبان است.
بنابراین بهترین اقداماتی که می توانید برای کودکی که دیر حرف می زند بکنید ، مراجعه به مطب گفتار درمانی است .
تمرینات درخانه
در این نوشته درباره علت های دیر حرف زدن کودک سخن گفت شد و گفتیم که علت هایی مانند ارتباط غلط والدین یا مشکل ساختاری در سیستم تکلم مانند مشکل در مغز کم شنوایی و مشکلات محیطی باشند اما باید دانست که این ها همه دلایل تاخیر در حرف زدن نمیباشند و دلایل دیگری نیز میتواند در تاخیر حرف زدن موثر واقع شود و این دلایل جزو شایع ترین دلایل دیر حرف زدن کودک است و در اینجا هدف ما این بوده ، آشنایی جزئی والدین با دلایل تاخیر گفتاری بوده تا جهت مشاهده هریک ازعلائم سریعا به آسیب شناس گفتار و زبان مراجعه کنند.
برو به صفحه اول سایت